KMX Historia

 

År 2000 beslöt sig den engelska brandmanen Barry Smith att bygga en lådbil till sin son. När lådbilen som inte alls såg ut som en lådbil började ta form anade han att det skulle kunna bli en lönsam verksamhet att massproducera och sälja den nya skapelsen.

 

Han hade helt rätt, då det väckte stor uppståndelse när Barry och sonen Dean visade upp den. Den nya annorlunda cykeln och de andra modellerna som Barry la upp på ritbordet fick senare samlingsnamnet KMX. Cyklarna beskrivs som ”en häftig blandning mellan go-kart, BMX och mountainbike”, med anmärkningsvärd stabilitet tack vare den låga tyngdpunkten. Med de orden blev KMX-modellerna storsäljare världen över. Efter två års finjustering lanserade Barry och hustrun Yvonne KMXer för både vuxna och barn. Idag säljer företaget 7 olika modeller- för barn, fritidscyklare och jobbpendlare.

 

Oavsett om man vill tävla med kompisarna, cykla upp och ned för berg, åka till jobbet, göra trix eller bara ta en lugn tur på landsbygden så finns det nu en KMX att göra det med.
Idag säljs KMX i Storbritannien, Irland, i Europa, Australien, Japan, delar av Asien och nu också i Sverige. År 2003 vann KMX ett pris för bästa nya produkt på den internationella Cycle Show i London och mer nyligen en utmärkelse för att vara en stor engelsk exportör.

 

Vi tillverkar KMX:er med två viktiga ledord: Prisvärdhet och kvalitet.